Date de contact

Compoli S.R.L.
Bd. Dacia nr.123, sector 2,
Bucuresti
Tel: 021.212.47.48
0744.610.610
0744.881.413
e-mail: compoli@gmail.com

Program service:
L-V: 9:30-17, S: 9-14 (facultativ)

Electromotoare (demaroare)

Reparatii electromotoare | Reconditionari electromotoare | Vanzari electromotoare

Exemplu de electromotor

Ce este un electromotor?

Un electromotor (sau motor electric) este un dispozitiv ce transforma energia electrica in energie mecanica. Majoritatea electromotoarelor functioneaza pe baza fortelor electromagnetice ce actioneaza asupra unui conductor parcurs de curent electric aflat in camp magnetic.

Exemplu de electromotor Fiind construite intr-o gama extinsa de puteri, electromotoarele sunt folosite la foarte multe aplicatii: de la motoare pentru componente electronice (hard disc, imprimanta) pana la actionari electrice de puteri foarte mari (pompe, locomotive, macarale etc.).

Electromotoarele pot fi clasificate dupa tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu si motoare de curent alternativ. In functie de numarul fazelor in care functioneaza, electromotoarele pot fi motoare monofazate sau motoare polifazate.

Exemplu de demaror

Demarorul

Demarorul, denumit si motor electric de pornire, este un electromotor de curent continuu care ajuta la pornirea motoarelor cu ardere interna, fiind folosit in special la automobile. Alimentarea demarorului se face de la acumulatorul masinii.


Copyright SC Compoli SRL 2009